startup, nedbemanning, oljekrise

Vi har blitt nedbemannet – hva gjør vi nå?

Så har nedbemanningen i Olje og Gass også truffet oss i Falck Nutecs Rådgivningsenhet – Risk & Crisis Management!

Falck Nutec ble av forstålige årsaker, nødt til å avvikle sitt tyngste fagmiljø innen sikkerhet, beredskap, HMS og krisepsykologi, og dermed oss rådgivere som hadde vårt virke der. 

Etter vemodet har lagt seg, er det bare å være takknemlig for en fantastisk reise, sammen med et helt enestående fagmiljø som utviklet seg fra et forskningsmiljø i Statoil, Hydro og Saga Petroleum til Nutec AS og senere som vesentlig del av Falck konsernet. Etableringen av en globalt anerkjent praksis for sikkerhet, beredskap og HMS sammen med et mangfold av Olje og Gass aktører på norsk sokkel, har vært inspirerende å være en del av. Har vi i dette samarbeid bidratt til å redde offshore ansattes liv, selskapers verdier og miljøskader på samfunnet – er det en faglig stolthet vi deler med Olje og Gass bransjen og tar med oss videre. 

 Hva gjør man når arbeidsplassen nedlegges?

«Bli ved din lest» ble et naturlig valg for de fleste av oss. Vi ønsker fortsatt å tilby en nok så unik erfaring fra Olje- og Gass-sektoren, til andre bransjer. Erfaringene innen Security, Safety, Crisis Management og HMS/IK tilbys nå gjennom et nytt fagmiljø i SafeSec AS.

 Noe har vi lært! Vi må etablere en helt annerledes kosteffektiv forretningsmodell for å imøtekomme kunders nye krav til digitale tjenester, delingsøkonomiske fordeler, bærekraft og ikke minst – reduserte priser.

  Hvilken vei går vi?

  1. Gjøre kunden mest mulig selvgående. Vi kaller det Sharing Safety. Setter organisasjonens egne ressurser i stand til å forebygge og håndtere egen risiko, og helst i en løsning som kan skaleres ned etter hvert som «medisinen»virker. Brann, personskader, kriminalitet og andre uønskede hendelser – eller virus om man vil – er variable størrelser, som bør»medisineres» i mindre og mindre doser frem til «pasienten» kan friskmeldes. Ganske enkelt skalèrbar sikkerhet og beredskap som kunden løpende kan justere omfang og kostnader av – i tråd med sitt reelle behov. 
  2. Tar i bruk «morgendagens» løsninger, tankesett og forretningsmodeller. Tilby «disruptive» løsninger – til de som ønsker lavere kostnader, mindre ressursbruk, klimavennlige tjenester og enkel etterlevelse av myndighets- forsikrings- og bedriftens egne krav. Vi jakter på rette blanding av akademisk og operativt personell, som kan understøtte lokal tilstedeværelse i Norge, og samarbeidspartnere som utvikler digitale tjenester tilpasset et marked i rask forandring. Et marked som oppleves – som å operere i kvikksand! Står du stille – synker du i!  Vi opplever dagens kundekrav som tydelige ønsker om brukervennlige og digitale løsninger, hvor samhandling og bruk av delingsøkonomiens fordeler med å utnytte ledig kapasitet – tas i bruk. 
  3. Vi går praktisk talt «over grensen» Sammen med samarbeidspartnere etableres og tilbys våre tjenester i Norge, Danmark og Sverige. Det skandinaviske marked er homogent, og mange kunder har virksomhet i disse land – da gir det god mening å kunne levere «skandinaviske» løsninger og hente synergier til felles beste. Norge åpnes i disse dager. Danmark åpnes offisielt 1. August og Sverige er planlagt åpnet  i 2018. 

 Vårt første mål:

Vi håper å få lov å opprettholde dialog med de mange kunder, samarbeidspartnere og ikke minst gamle kollegaer vi har hatt gleden av å bistå og samarbeide med de siste 15 årene i Falck Nutec. 

Få lov å informere om vår (og våre samarbeidspartneres) utvikling av morgendagens løsninger bygget på digitalisering og skalèrbarhet, delingsøkonomi, lokal samhandling og grønn logistikk – «disruptivt» om man vill. Første ny-utviklede lansering på det norske marked, presenteres nå i disse dager, hvor vi offisielt åpner som en ny – men annerledes aktør.    

Slå følge med oss i utviklingen av «fremtidens» sikkerhetsarbeid med fokus på:

  1. digitalisere våre kompetanse for bedrifter og deres ansatte i en APP-løsning –  sette kunder i stand til egenprodusert og kosteffektiv trygghet.
  2. forløse den enorme kraften ansatte har – til å skape trygge arbeidsplasser.
  3. implementere bærekraft og langsiktig avkastning av bedriftens sikkerhetsarbeid

Bli med på reisen mot et tryggere samfunn gjennom Sharing Safety – fremtidens måte å tenke å bidra til sikkerhet på. Bli med på en reise – på den ny generasjons premisser – hvor deling, samhandling, ansvarlighet, klima og bærekraft er retningsgivende verdier for å skape nødvendig lokal trygghet.

Vi er ydmyke i forhold til oppgaven og våre kunders forvenintninger, og kan ikke love annet enn stor innsats, masse energi og mye morro – for å ta ut det beste vi kan tilby.

Du er hjertelig velkommen til å følge med på utviklingen av Sharing Safety – fremtidens bærekraftige trygghet. 

Følg med på en «bevegelse» i en mer bærekraftig retning. Følg oss HER

 

Sharing Safety er å dele - så del i vei med kolleger og kjente
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *